tiistai 12. huhtikuuta 2011

8. Suklaakakkua

Sweet love - tahmea suklaakakku

Kakku: 
150g margariinia
2dl sokeria
6rkl kaakaojauhetta
3 kananmunaa
1tl vanilliinisokeria
1/4tl suolaa
2 1/2dl vehnäjauhoja

Kuorrute:
1/2dl kermaa
1 rkl margariinia tai voita
75g suklaata

Päälle:
Suklaarouhetta
Vuokaan:
Voita tai margariinia
1. Sekoita sokeri ja kaakaojauhe keskenään
2. Sulata margariini, kaada se kulhoon sokerin ja kaakaojauheen kanssa ja sekoita vatkaimella
3. Vatkaa kananmunat seokseen yksitellen
4. Yhdistä jauhot, vanilliinisokeri ja suola, sekoita
5. Siivilöi kuivat aineet taikinaan ja vatkaa
6. Voitele pyöreä irtopohjavuoka ja kaada taikina siihen
7. Paista uunissa 175c n. 25-30 min
8. Rouhi suklaa, kiehauta kerma ja rasva kattilassa, ota kattila pois liedeltä ja sekoita suklaa joukkoon
9. Kuorruta kakku ja ripottele halutessasi päälle vielä suklaarouhetta.
10. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

~~~

Lauri ei tietenkään malttanut antaa sen jäähtyä joten meidän "tahmeasta kakusta" tuli "löysä ja levinnyt" kakku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti